• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • 9821-42515

به طور كلی عمل آب مروارید شامل خارج كردن عدسی كدر شده و در اغلب موارد كار گذاشتن لنز مصنوعی داخل چشمی به جای عدسی طبیعی چشم است. با این وجود در بعضی شرایط نادر ممكن است لنزی داخل چشم كار گذاشته نشود. متداول‌ترین برش ایجاد شده برای انجام این عمل، یك برش 3 میلیمتری، یعنی برشی كمتر از یک سوم سانتیمتر است. این برش به دلیل كوچك بودن معمولاً احتیاجی به بخیه و ترمیم ندارد و پس از عمل خودبه‌خود بهبود می‌یابد. جراح سپس یك دریچه دایره‌ای در كپسول عدسی -غشای بسیار نازكی كه عدسی را می‌پوشاند- ایجاد كرده كه این فرآیند Capsulorhexis نامیده می‌شود.

انجام عمل Capsulorhexis به دقت بسیار زیادی نیاز دارد زیرا ضخامت كپسول عدسی 1000/4 میلیمتر است. در روش Phacoemulsification از امواج اولتراسونیك (مافوق صوت) برای شكستن عدسی به ذرات ریزتر استفاده می‌شود. این ذرات سپس با كمك یك لوله مكشی بیرون آورده می‌شوند. قسمت خلفی (عقبی) كپسول عدسی دست‌نخورده در جای خود باقی می‌ماند تا عدسی مصنوعی بر روی آن كار گذاشته شود.

روش Extracapsular Cataract Extraction زمانی به كار می‌رود كه عدسی بسیار سفت شده باشد و امواج به كار رفته در Phacoemulsification قادر به شكستن آن به ذرات ریزتر نباشند. در این روش برشی در حدود 10 میلیمتر در چشم ایجاد می‌شود، هسته عدسی به صورت یك تكه خارج شده و برش ایجاد شده نیاز به بخیه دارد. در عمل فیكو، عدسی داخل چشمی به صورت تاشو بوده و از طریق منفذ كوچك ایجاد شده به داخل چشم فرستاده می‌شود. این عدسی در مجاورت كپسول خلفی باز شده و اندازه اپتیك آن به 6 میلیمتر می‌رسد که به وسیله بازوهای كناری كه به آن‌ها هپتیک (Haptic) گفته می‌شود در داخل كپسول، محكم قرار می‌گیرد. معمولاً برای ثابت نگاه داشتن عدسی‌ها در داخل چشم احتیاجی به بخیه وجود ندارد.

یکی دیگر از انواع PRK (پی آر کی) عمل جراحی لازک میباشد که به جای حذف لایه اپیتلیال قرنیه به صورت PRK (پی آر کی)، لایه اپیتلیال (با استفاده از ابزار جراحی به نام trephine)، در طول عمل جراحی حفظ و سپس جایگزینی آن در سطح چشم در انتهای روش انجام میشود. لازک به علت بازده بهبود بیشتر دید در مقایسه با PRK (پی آر کی)، محبوبیت PRK (پی آر کی) را کاهش داده است، زیرا بهبود در لایه اپیتلیال جایگزین در لازک کمتر به طول می انجامد تا رشد یک لایه اپیتلیال جدید در PRK (پی آر کی).

 

تصمیم برای انجام جراحی آب مروارید فقط پس از توافق شخص و چشم پزشك او امكان‌پذیر است.

در واقع تصمیم برای انجام این جراحی بستگی به این موضوع دارد كه كدر شدن عدسی، تار شدن دید و سایر علائم آب مروارید به چه میزان فعالیت‌های روزانه فرد مانند بالا رفتن از پله، خواندن روزنامه و برچسب‌های روی مواد و داروها، رانندگی كردن، تماشای تلویزیون، باغبانی كردن و سایر فعالیت‌های او را مختل می‌كند.

این باور كه انجام جراحی آب مروارید بهتر است فقط بعد از «رسیدن عدسی» انجام شود، باور نادرستی است.

در واقع در گذشته كه تكنیک‌های جراحی، پیشرفته نبوده و انجام این عمل عوارض زیادی را برای فرد ایجاد می‌كرد، پزشكان ترجیح می‌دادند انجام این جراحی را تا حد امكان به تعویق بیندازند.

اما امروزه با پیشرفت تكنیک‌ها، چشم پزشكان بر این باورند كه بهتر است آب مروارید در مراحل زودتر و قبل از سفت شدن عدسی انجام گیرد، زیرا هرچه عدسی بیمار سفت‌تر باشد انرژی بیشتری از امواج مافوق صوت باید به كار گرفته شود تا آب مروارید به روش فیكو از چشم خارج گردد، بنابراین احتمال صدمه به قرنیه نیز بیشتر می‌شود. آب مروارید در افراد جوان و افراد دیابتی سریعاً پیشرفت كرده و به مرحله عمل می‌رسد.

بیماران مبتلا به نزدیک بینی، دوربین ویا آستیگماتیسم، برای انجام عمل پی آر کی PRK مناسب هستند.
زمان پروسه: حدود 10 دقیقه در هر چشم
نتایج نمونه: 10/10 چشم بدون عینک یا لنزها
زمان بهبودی: چند روز تا چند هفته
هزینه: برای دریافت بهترین قیمت ها با ما تماس بگیرید

عمل PRK (پی آر کی) ( کراتکتومی فوتورفراکتیک) یک نوع جراحی انکساری برای درمان نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم میباشد . عمل جراحی PRK (پی آر کی) اولین نوع عمل جراحی لیزر چشم برای درمان ضعف بینایی بوده و قبل از روش محبوب لیزیک استفاده میشده است. اگرچه دوره نقاهت PRK (پی آر کی) کمی طولانی تر از جراحی چشم لیزیک میباشد اما PRK (پی آر کی) هنوز هم متداول است و مزایایی بیش از لیزیک برای برخی از بیماران ارائه می دهد.
لیزیک و انواع دیگر جراحی های لیزر چشم ، همانند PRK (پی آر کی) با تغییر شکل قرنیه با استفاده از لیزر اگزایمر عمل می کنند و اجازه می دهند تا نور به داخل چشم رسیده تا به دقت بر روی شبکیه متمرکز شود.